2009/04/01

Az elnökválasztási kampány tetőzik: Újra előkerült a magyar kártya!

A tegnapi JOJ televízióban lejátszódott vitaműsorban, ahol már csak a két talpon maradt elnökjelölt: Ivan Gašparovič és Iveta Radičová mérette össze intellektuális tudását, hogy melyikük lenne kettőjük közül az ideális elnökjelölt, újra előkerült a magyar kártya. A körkép csapata is jelen volt, hogy hiteles beszámolót nyújtsunk azoknak az olvasóknak, akik a szombati „Föld órája” nevű akció után még mindig nem kapcsolták be a tévét, és ezért tehát a vitaműsor után riportot készítettünk számukra a két jelölttel. Először Gašparovič elnök urat kérdeztük meg.

Elnök úr, hogyan került elő a magyar kártya?
Először is szeretném elmondani a polgároknak, hogy a Slovan kiesése óta mély depresszióban vagyok, de reméljük, hogy ez a természeti csapás nem befolyásolja majd a népszerűségemet. A magyar kártyát Radičová asszony hozta először szóba, amikor lepaktált az MKP-val (a Magyar Kártya Pártjával, Strana Maďarskej Karty, szerk. megj.)

De megbízható szemtanúk szerint az ön zsebéből került elő!
Nos, igen. Mivel nálam mindig van magyar kártya. Gyerekkorom legkedvesebb játékszere volt, és mindig szeretek vele játszadozni. A snapszer az egyik legkedvesebb játékom, mert ott nem mindegy, hogy milyen lappal kezd az ember, és nagyon kell figyelni a lapjárást. Legalább annyira, mint közúton a radarokat.

A snapszer az ugye a 66?
Igen. De nem összekeverendő a 69-cel, amit ugye kocsmai asztalon is lehet játszani, de többnyire intim hálószobákban szoktak, és persze speciális magyar kártya szükségeltetik hozzá. Visa vagy Visa Electron.

Ön milyen ellenfélnek találta Radičová asszonyt?
Még kezdő a magyar kártyában. Az igaz ugyan, hogy ő is nagyon összetudja keverni a lapokat, de az osztáshoz nem ért. A jó lapjárás az osztó könyök- és csuklómozdulatain múlik. Ezért az autóversenyzésben és magányos éjszakákon szerzett tapasztalataim ilyenkor felértékelődnek.

Hogyhogy?
Hát természetesen nem mindegy, hogy hogyan veszünk be egy kanyart a kocsmában.

Radičová asszony, önt nem lepte meg, amikor Gašparovič úr előhúzta a magyar kártyát?
Nem, számítottam rá. Ő mindig ilyen kis kópé, hogy a legváratlanabb helyzetekben húzza elő.

Akkor gondolom kellőképpen fel volt rá készülve?
Igen. A kürti szőlőhegyen szerzett tapasztalataim elégségesnek bizonyultak hozzá, hogy méltó ellenfele legyek Gašparovič úrnak. Ott felkészítettek nemcsak a snapszer, hanem a máriás, vagy magyarosan az ulti szabályaira is. Az a játék cseppet jobban tetszik, mert ott kis lapokkal is nagyobb esélyem van nyerni. Míg a snapszerban Gašparovič elnök úr rendelkezik egy utcahossz előnnyel, mert ott a disznók többet érnek.

Aha. És azt tudta, hogy a magyar kártya valójában sváci?
Mármint, hogy Svájc is hasonló gondokkal küzd, mint Szlovákia? Nem. Nem tudtam. De ha Svájc is a magyar kártya lévén ért el olyan szintet, amilyen jelenleg van, akkor elég szép jövő elé néz Szlovákia.

3 megjegyzés:

  1. "Míg a snapszerban Gašparovič elnök úr rendelkezik egy utcahossz előnnyel, mert ott a disznók többet érnek."...:):):)
    Azért nem szabad elfelejteni régi szép közmondásunkat, miszerint -sok lúd disznót győz!!!

    VálaszTörlés
  2. na, ez a mondat sokmindenkinek tetszett;)

    VálaszTörlés
  3. Kár , hogy most a disznó kicsit erősebb volt, mint a ludak!!!:(:(:(

    VálaszTörlés