2008/12/27

Év végi összefoglaló


Ez a bejegyzés a körkép.sk-ra készült. Szóval rövidpórázra fogtam magam, és egy komoly írásban próbáltam összefoglalni a 2008-as év eseményeit. Asszem nem sikerült valami rózsásan;-) Ha széjjelszaladja magát a netem odahaza, akkor szilveszterig a Körképre is van esélye felkerülni. Addig is jó szórakozást és BÚÉK mindenkinek!

************************************************




ffff fffff ff Vajon milyen volt az óév? Erre a kérdésre kerestük a választ. Először megkérdeztük Blökit, a jegesmedvénket:


















Szerintem azért ennyire nem volt vészes a dolog, hisz barátok közt izgulhattuk végig az Európa-bajnokságot:



















... és elkaptunk egy-két olimpiai közvetítést is:
















A kínaiak kitettek magukért, ami a szervezést és az előkészületeket illeti. Igyekezték elsajátítani az angol nyelvet, és az üzletek nevét is lefordították angolra. De ez nem mindig sikerült a legtökéletesebben:




















Pedig csak rossz módszerét választották a nyelvtanulásnak. Egy cseh kutatóközpont korszakalkótó módszert dolgozott ki a gyors és effektív angol nyelv elsajátítása érdekében az egész világon ismert kitűnő lektorok segítségével:






















ffff fffff fffffffffffffffff fffffffffff ffffffffffffff ffff fffffffff ffffff f fffffffffff fffff Az olimpiai egyik sztárja minden kétséget kizáróan Májkl Felszp volt:













Voltak azért negatív pillanatai is az évnek. Főleg a szüret utáni időszak, amikor a burcsák még nem forrott ki kellőképpen. Gondoljunk csak a „Nagy Világválságra” elkeresztelt események sorozatára, amikor hatszorosára növekedtek a bevételek a londoni kocsmákban. Sajnos sokan vesztették el munkahelyüket és pénzük egy részét. Hogy a jövőben ilyen veszteségeket megússzunk, a megspórolt pénzünket a leges-legjobb helyre fektessük:
























De hogy megelőzzük a problémákat, legyünk állandóan tettrekészek és képezzük magunkat új mesterségek kitanulásával:





















Az év másik negatív élménye, hogy álltílólag sok helyen újra előkerültek a régi szakácskönyvek:























fffff fffffffffffffffffff fffff ffffffffff fffff ffff fffffff fffff ffff ffff ffff A kormány legnagyobb problémáját mégsem ez, hanem az új tankkönyvek jelentették:




















A változás szele hozzánk is elért. Beléptünk a Schengen-i övezetbe és január 1-jétől véglegesen könnyes búcsút mondhatunk a koronának:























A korona/euró kurzust augusztusban hagyták jóvá az istenek. Az ügyesebbek éltek is a lehetőséggel:




















„Meníme menu, nie cenu!“ – Ez volt a szlovák kormány reklámkampányának főmondata:



























A másik nagy változás, amely szintén vár ránk és amelyet nem kerülhetünk ki, az az új közlekedési szabályzat. Ne lepődjünk meg tehát, ha új közlekedési táblákba botlunk:
























fffffff ffffffffffffffff ffffffffffff fffffffffffff ffffffffffff ffffffffff ffff E célból nem árt feleleveníteni az autóiskolában tanultakat sem:























ffffffff ffffffffff ffffff fffffffffffffffffffff ffffffffffffff fffffff fffffff f De aki a következőképpen szerezte a jogosítványát, annak az új közlekedési szabályokkal sem lesz problémája:





















... és annak sem, aki nemrég polírozta a karosszériáját:























ffff ffffffff fffff ffffffff ffffffffff ffff f fAz új évben sem szabad elfeledkezni a régi szép hagyományokról. “Akkor iszunk, amikor jól esik.” Tavaly így köszöntötték keleten az új évet:























Az állatkert sem nézett ki jobb állapotban. Blökit szilveszter másnapján kaptuk lencsevégre:



















Persze a globális felmelegedésről sem szabad megfeledkezünk, amelynek kézzel fogható jeleit már ma is tapasztaljuk:













De tekintsünk mindig pozitívan a jövőbe:























ffff fffffffffff ffffffff fffffff fffffffff ffffffff ffff ffff ... és minnél alaposabban készüljünk fel a gazdasági válság következményeire:





















Kellemes és boldog új évet mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése